Йосиф Йосифов, Маратон Пловдив

Значителен успех постигна Йосиф Йосифов с лично постижение на Маратон Пловдив за 3:30:46 ч. Отново призово първо място завоюва Калоян Чанев на 42 км на Маратон Кулата

Вече може да се каже, че сме закрили състезателния есенен сезон и преди заслужената почивка е време за равносметка.

По вероятно най-добрия начин приключи сезонът за Йосиф Йосифов. На провелия се на 31.10.2021 г. Маратон Пловдив той отбеляза лично постижение на класическата маратонска дистанция от 42,195 км, пробягвайки я за 3:30:46 ч. Предвид, че това състезание не беше целево за него и подготовката му бе насочена основно за трейл, той съумя да се „преформатира“ само за няколко седмици и да направи добро бягане на асфалт. През изминалата година Йосиф направи и други добри представяния – много добро бягане през април на Търново Ултра, а през август на Орехово Ултра се класира на 12-а позиция.

снимка: KrisoK Photography, Маратон Пловдив

Отново отлично се представи Калоян Чанев, който спечели първото място на „Маратон Кулата“ 2021, организиран от iRun.bg. Калоян се състезава на дистанция 42 км. с положителна денивелация +D 1000 м, а теренът беше доста кален след падналия дъжд. Калоян постигна време от 4:05:55 ч.

Поздравления за Нели Самарджиева и Росица Катрева за това, че не просто се предизвикаха , а и успешно завършиха полумаратонската дистанция от 21 km на WiizzAir Sofia Marathon.

Нели Самарджиева, Росица Катрева – Софийски маратон

Отлично беше и представянето на отбор „Ïnvictus“ на Vivacom щафета в парк Врана, с участието на Дамян Богоев, Десислава Николчева, Нели Самарджиева и Йосиф Йосифов.

Бягането в парк „Врана“, отбор „Invictus“